Jeg har længe overvejet at forsøge at lave bitter selv og efter at have læst Bitters: A Spirited History of a Classic Cure-All fået mod på projektet.
I dag er jeg så gået i gang med to forskellige.
I begge tilfælde er en god, kraftig vodka grundlaget.
Absolut laver en vodka, der holder 50 procent, som kan købes på Systembolaget i Sverige.
Brad Thomas-Parsons understreger nemlig, at det ikke nytter at købe en billig slavevodka, hvis man vil have et godt resultat og det vil jeg.
Så i hver sit rene syltetøjsglas er nu sat følgende over:
RR-bitter
- Rabarber
- Ribs
- Stjerneanis
- Hel sort peber
- Tørret pommeransskal
- Kaffebønner
- Jordbær, som en marineret i 20 minutter i Sur Lie kirsebærvin fra Frederiksdal
- Friske balsamblade (en kamferduftende krydderurt)
- Frisk lavendelblomst
- Korianderfrø
- Hel kardemomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar