onsdag den 18. juli 2012

Bitter - til en start

Bitter er andet og mere end Gammel Dansk og en uundværlig ingrediens i mange cocktails - faktisk er det cocktailens krydderi.

Jeg har længe overvejet at forsøge at lave bitter selv og efter at have læst Bitters: A Spirited History of a Classic Cure-All fået mod på projektet.

I dag er jeg så gået i gang med to forskellige.

I begge tilfælde er en god, kraftig vodka grundlaget.

Absolut laver en vodka, der holder 50 procent, som kan købes på Systembolaget i Sverige.

Brad Thomas-Parsons understreger nemlig, at det ikke nytter at købe en billig slavevodka, hvis man vil have et godt resultat og det vil jeg.

Så i hver sit rene syltetøjsglas er nu sat følgende over:

RR-bitter
  • Rabarber
  • Ribs
  • Stjerneanis
  • Hel sort peber
  • Tørret pommeransskal
  • Kaffebønner
Jordbær-Balsam-bitter
  • Jordbær, som en marineret i 20 minutter i Sur Lie kirsebærvin fra Frederiksdal
  • Friske balsamblade (en kamferduftende krydderurt)
  • Frisk lavendelblomst
  • Korianderfrø
  • Hel kardemomme
Nu skal glassene stå ved stuetemperatur, væk fra direkte sollys i 14 dage og glassene skal rystes dagligt. Derefter følger fase to og tre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar