tirsdag den 3. juli 2012

Jordbær-gazpacho

Denne opskrift erindrede mig om, hvad man også kan bruge nogle af alle de fristende jordbær, som man nogle steder får smidt i nakken i disse dag: Jordbær-gazpacho - sommerens perfekte kolde suppe.

Jeg fulgte den lagt fra slavisk, er ved at hækle en flyvende kat, så havde ikke tid til at fare i butikker, så til en halv liters suppe brugte jeg:
  • 8-10 store jordbær
  • 2 stilke forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • To små skoleagurker (eller tre kvart almindelige agurk)
  • 10-12 blommetomater
  • Mynte
  • 1 tør krydderbolle - eller andet tørt brød.
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Kirsebæreddike (eller anden god eddike - lys balsamico bør også være godt, måske endda et blød mørkt også)
  • 2-3 dl iskoldt vand, hvis den skal serveres straks ellers bare koldt
Skær brød, frugt og grønt i grove skiver eller stykker og miks alt i en skål, tilsæt mynte, krydderi, olie og eddike og lade skålen stå og lumre tildækket på et bord mindst en time.

Lige før servering - eller når man har tid - skrabes mikset i en blender og 2 dl iskoldt/koldt vand tilsættes. Blend til du er tilfreds med findelingen af det grønne, reguler konsistensen med den sidste dl iskoldt/koldt vand.

Hvis du ikke bryder dig om tomat-, jordbær- og/eller agurkekerne kan du si suppen inden det sidste vand tilsættes. Jeg elsker den med lidt at tygge på og spise den med croutoner af min sidste tørre krydderbolle.

Hvis du tilbereder den i god tid, skal suppen selvfølgelig på køl ind til da og den bliver kun bedre det nærmeste døgn.

Du kan selvfølgelig tilpasse det grønne element helt efter hvad køleskabet gemte, eller du kan lide i gazpacho. Peber og bladselleri er oplagte gæster i suppeskålen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar