søndag den 23. oktober 2011

Hvad skal Frederiksdal-drinksene hedde?



Hvad med en mulighed for at vinde god kirsebærvin fra Frederiksdal?

Det siges, at navnet er det allervigtigste ved en cocktail. Det rigtige navn kan sælge selv en ordinær blanding af spiritus, sukker, bitter og dansk vand.

Til gengæld findes der cocktails, som forbliver i glemslens mørke, overset og nedvurderet fordi, de har et forkert navn.

Den mest berømte af dem hedder Hanky Panky - en drink, som nutidens unge uden tvivl ville bemærke på et drinkskort, men som få ville vælge, fordi det er en drink for voksne.

Og gennem historien har voksne mennesker undladt at bestille den på grund af det tåbelige navn.

Frederiksdals drinks skal have de helt rigtige navne, og den opgave kan jeg ikke løfte alene.

Den vil jeg gerne have hjælp til og som nævnt, der er god kirsebærvin er i spil.

Af de fem drinks jeg har testet, har jeg strøtanke-navne til de fire af dem:

Drink nr. 2 - kirsebærvin, rom, cola
Mit bud kirsecola, Frederiksdal Libre eller Lolland Libre

Drink nr. 3 - kirsebærvin, vodka, sprite
Mit bud Frederiksdal Ice

Drink nr. 4 - kirsebærvin, gin, sprite
Helt blank, desværre, for den er god ;)

Drink nr. 6 - kirsebærvin, rom, sukker, mynte, danskvand
Kirsejito eller Frederiksjito

Drink nr. 8 - kirsebærvin, vermouth
En Lollik

Det med småt: Jeps, jeg har fået stillet kirsebærvinen til disse drinks - og fire flere, som jeg stadig ikke har testet - til rådighed af Frederiksdal Kirsebærvin. Jeg er også kollega med en af bagmændene. Men jeg er ikke i lommen på dem og har selv lagt sprut, kat og tid i testen.

9 kommentarer:

  1. Tak for en super fin blog, jeg læser den hyppigt.

    Jeg vil lige komme med en personlig favorit, en som jeg ofte laver når jeg er ude at arbejde som bartender for Flexbar.

    Jeg kan anbefale en god mørk rom med portvin, lime og sukker. Jeg forestiller mig derfor at hvis du fjerner portvinen og tilføje kirsbærvinen kan der komme en super lækker cocktail frem.

    4 cl mørk rom (gerne kraftigt. Gosling eller tilsvarende)
    1-2 cl. kirsbærvin. (det skal nok lige smage til)
    4 cl frisk lime juice
    2 cl. sukkerlage
    1 dash af angostura el. orange bitters.

    Navnet kunne være: BlackCherrySeal (hvis det er gosling black seal)

    Shake og serverer i afkølet cocktailglas eller i et rocksglas.

    Hvis du kaster dig ud i det, kan jeg så ikke logge dig til at skrive din bedæmmelse her?

    SvarSlet
  2. Kirsebærvin med cola - Cherry con Coke, måske?

    SvarSlet
  3. Tak for rosen Bartender-Peter - dit forslag til en Frederiksdal drink lyder vældig interessant. Og jeg er sikker på at angpstura eller orange bitter vil sætte prikken over i'et.

    Den glæder jeg mig til at prøve.

    SvarSlet
  4. Sifka - Cherry con Coke er sgu da det meget godt bud og det kan moderselskabet i Atlanta vel ikke komme efter?

    SvarSlet
  5. Nr. 2 Cherry Libre

    Nr. 4 Cherry Sour (Kirsesour)

    Kirsejito er et helvedes godt navn!

    SvarSlet
  6. Dine bud er noteret Kagekonen!

    SvarSlet
  7. Husk nu vodkaudgaven, Tjekhov;)

    SvarSlet
  8. Hvad med Cherry Coke slet og ret..

    SvarSlet
  9. åh. jeg har ingen konkrete bud lige nu - men du fik mig til at huske en gammel vens yndlingsdrink. den hed Bennys Bordbombe.
    jeg tror ikke vi vil vide, hvad der var i den.

    SvarSlet