onsdag den 9. marts 2011

Skipper Skræks morgenmad


Når man står op klokken 3.20 til hverdag og spiser havregryn lidt i 4, så er det altså sent først at få morgenmad klokken 9 på en fridag.

Så jeg var voldsomt sulten, da jeg afsøgte mine muligheder i køleskabets gemmer til morgen.

Valget faldt på en complet, som vil gøre Skipper Skræk glad: Flødestuvet spinat og en stegt ostesandwich med æg.

Det er ganske nemt. Lav en sandwich med eksempelvis en smule dijonaise smurt på skiverne og så en god smagfuld ost - jeg brugte emmenthaler - en cheddar eller grubeost kunne også være godt.

Udstik så et passende hul i sandwichen - mit blev nok en smule for stort i forhold til det til rådighed stående æg.

Finhak derefter en smule løg og ingefær og skyl en stor nævefuld babyspinat.

Så skal der blus under en pande og en lille gryde, en klat smør i gryden og smør eller olivenolie på panden - jeg brugte smør.

Løg og ingefær sauteres kortvarigt i gryden, så smides spinaten i og når den er klasket sammen, en smule fløde, salt, peber og nogle strøg muskatnød over et rivejern. Så kan spinaten passe sig selv på et slukket blus.

Undervejs er smørret på panden blevet passende klar til at stege sandwichen - og den udstykkede lille runde sandwich.

Hvis der er god overensstemmelse mellem størrelsen på det udstukkede hul og dit æg, så slå ægget ud i hullet straks sandwichene er kommet på panden, ellers vent lidt, så dit æg ikke bliver alt for stegt.

Når brødet er blevet smukt brunt og osten smelter de to brødstykker sammen, vendes sandwichene og steges hurtigt færdigt, så ægget stadig har flydende blomme.

Anrettes på tallerken med spinaten ovenpå eller ved siden af, som man lyster det. Dertil god stærk kaffe og et lille glas hindbær/æble-juice. Så har man heller ikke brug for frokost lige foreløbig.

Har man god skinke ved hånden, kunne sandwichene sagtens tåle en god skive og så et ekstra lag ost for sammenhængskraftens skyld ;)

4 kommentarer:

 1. så blev jeg da lige en anelse småsulten :D

  SvarSlet
 2. Ej Anne, det var sgu da ikke meningen ;)

  SvarSlet
 3. Fantastisk idé. Den må på repetoiret på samme måde som det ristede rugbrød med avocado og æg allerede er blevet en moderne klassiker i mit køkken.

  SvarSlet
 4. Tak Ida - det er altså også en super lille frokost eller sen morgenmad. Kunne endda slæbe an som aftensmad, hvis man ikke var til det store.

  SvarSlet