torsdag den 21. juli 2011

Sort sæl og ingefærøl

Jeg havde håbet på en tropenat til at nyde den i, da jeg besluttede, at forsøge mig med en ægte dark and stormy frem for den ferske version jeg fik mikset forleden med købe-ingefærøl og langt fra sort rom.

I stedet har jeg fået tidligt efterår - men dertil passer navnet jo også, så..

Dark and stormy er en cocktail/drink/sjus man skal have lyst til mindst 50 timer i forvejen. Så lang tid tager det nemlig at lave ingefærøllen, som er en skøn sommerdrik i sig selv også uden sprut.

Og brygningen er et simpelt og meget tilfredsstillende projekt, som starter med:
 • 1,5 liter kildevand i plastflaske (vigtig pointe - flasken skal øllet brygges i og kildevand er blødt og klorfrit - hæld vandet op i en eller flere kander)
 • 200 gram frisk ingefær
 • 1,2 dl citronsaft
 • 1,8 dl simpel sirup (kog dobbelt så meget sukker som vand til sukkeret er opløst og afkøl)
 • Halv ært gær (jeg brugte økologisk bagegær)
Skræl ingefæren - verdens simpleste metode er at bruge en teske og skrabe skallen af - skeen kan komme ind i alle krummeluerne.

Riv derefter ingefæren i en rummelig skål. Tilsæt den afkølede simple sirup, citronsaft og gær. Hæld derefter 6 dl kildevand over og rør rundt.

Hæld denne blanding tilbage på kildevandsflasken og skru låget godt til. Stil nu flasken mørkt ved rumtemperatur - evt i en spand, hvis det er dit klædeskab, for den kan eksplodere.

Efter 24 timer kan du mærke at den bløde flaske er blevet helt hård og spændt. Luk forsigtigt overtrykket ud ved at linde på låget. Gentag efter 24 timer og stil derefter flasken på køl. Så stopper gæringen.

Når det er blevet dark and stormytid og ingefærøllen er kold sir du den over i en kande.

Skyl derefter kildevandsflasken - hvis du ikke drikker al ingefærøllen nu, så du kan hælde overskuddet tilbage og smid den den i køleskabet igen.

Og så skal der mikses i et fornuftigt stort glas over is:

2 kommentarer:

 1. Rigtig spændende opskrift - den får jeg virkelig lyst til at prøve, selvom jeg nu må indrømme, at jeg normalt ikke er så god til ingefær i drikkevarer. Men jeg er frisk på at prøve det alligevel :-)

  SvarSlet
 2. Det skulle du gøre - tror sagtens man kunne erstatte noget af ingefæren med noget andet. Mindes at huske, at have set en opskrift, hvor der blev brugt lidt frisk ananas juice som supplement også.

  SvarSlet