onsdag den 16. februar 2011
Molekylær mixologi
Hjemme-mixologen følger sig måske nok opfindsom, når gin og tonicen er lavet med Hendrick's gin, Fever Tree tonic og agurk i stedet for citron - altså en GTA.
Men sådan tænker verdens mest nytænkende mixologer ikke. De udvikler derimod små blanke, blævrende agurkekugler til deres GT eller serverer deres drink i is i stedet for over is.
USAs bedste restaurant hedder Alinea og ligger i Chicago. Sidste år blev Alinea bedømt til at være verdens syvende bedste restaurant på den liste, hvor Noma lå i top.
Alinea drives af Grant Achatz, som fik sit første job som kok hos Thomas Keller på The French Laundry i Californien. Thomas Keller er USA's stjernekok over dem alle og driver Per Se i New York som indtog tiende pladsen på sidste års liste over de 50 bedste restauranter i verden.
Om kort tid åbner Grant Achatz en ny restaurant i Chicago, som kommer til at hedde Next, og som skifter koncept hver tredje måned. Og lige ved siden af åbner så - ikke en bar, men en drinksrestaurant, som jeg straks har sat på min liste over steder jeg gerne vil besøge: Aviary.
Aschtz og hans drink-kok Craig Schoettler er begyndt at udvikle drinkskonceptet - det vil sige Schoettler udvikler og Achatz, som er kendt for at gå op i de mindste detaljer, bedømmer dem så.
Denne fiksering på detaljer bemærkes, i nedenstående video, hvor Schoettler fortæller Achatz, at der er 96 agurkekugler i glasset.
En anden drink der er under udvikling er Oldfashioned in the rock:
Og Aviarys frosne drinks superafkøles:
Etiketter:
drinks
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
It's pretty cool, yah!
SvarSletgad bare så godt smage den der GTA, får godt nok min revet-pressede agurk til at blegne. Men drikkes kan den da - altså hvis man nu igen ikke var udgået for gin...
SvarSletAltså de der agurkekugler ser bare så vildt appetitlige ud på den ufo-agtige måde, så det ville også være den første drink jeg bestilte, bare til at varme op.
SvarSletOg så en frossen drink af en art. Hvornår tager vi afsted?
Ret nice!! :D
SvarSlet