fredag den 12. august 2011

Kimchi - måske en fornuftig anvendelse af kinakålHerligt med mad, der forudsætter en balje ved tilberedningen. Jeg har altid været vild med Koreas nationalret Kimchi, som er sådan en slags eksotisk surkål.

Den er ikke til at opdrive i nærheden af, hvor jeg bor, så da jeg for snart et par måneder siden, spottede en opskrift på Steamy Kitchen, skrev jeg mig den bag øret.

Den forudsætter nemlig to ingredienser, som heller ikke er let tilgængelig her: Rismel og rejepasta.

Begge dele købte jeg i det asiatiske supermarked Foodland på Gammel Køgelandevej nær krydset ved Folehaven. Det er i øvrigt et ganske overvældende sted, hvor man godt kan trisse rundt en time eller mere og læse på flasker og dåser, man aldrig har set før.

I dag købte jeg så to store smukke kinakål - de var faktisk imponerende flotte og meget langt fra den kinakål, man kender fra cafeteria salat.

Undervejs i processen er der tre timers ventetid, men ellers er det ikke specielt vanskeligt. Jeg lavede den halve portion af den fra opskriften. I morgen ved jeg om kålen er værd at skrive mere om. Er den det, skal jeg nok skrive præcis, hvordan jeg gjorde.

4 kommentarer:

 1. Bulgogi er absolut heller ikke værst!

  SvarSlet
 2. Hvis min kimchi bliver god, så skal jeg have masser af bulgogi og bibimbap hele vinteren ;)

  SvarSlet
 3. Mums! Du skulle da have haft nogle af mine radiser med.

  SvarSlet
 4. Ser lækkert ud, og skal da prøves. Tak for tippet :)


  Sommerhilsen

  Kent
  http://simlåst.dk/

  SvarSlet