søndag den 27. oktober 2013

Maritza, Maritza - Hawaii

Jeg har en svaghed for gelefyldt chokolade. En overgang var jeg helt ekset med Carlettis Hawaii-ringe, men de er udgået og nu må jeg nøjes med Maritza-stænger.

Jeg er faktisk, så ekset med Hawaii-ringe, at jeg har lavet en cocktail med inspiration fra smagssammen- sætningen ananas og chokolade. En af mine mere vellykkede cocktails, hvis jeg selv skal sige det.

Ved en pludselig indflydelse faldt det mig ind i går, at jeg både havde ananassaft - ren, usødet - og frisk, hjemmelavet hindbærsaft af egne bær, foruden en plade hæderlig chokolade og noget gelatinepulver, fra min korte karriere med sprut-gele.

Alt det kunne jo mikses sammen til hjemmelavede Hawaii-ringe og Maritza-stænger.

Og jeg ved godt, at jeg kan købe ananasskiver overtrukket med chokolade i gammeldags chokoladeforretninger, men det har altid været en alt for kraftig smag i min mund. Gele skal det være.

Projektet er ikke spor kompliceret. Jeg dryssede den gelatinepulver ud over frugtsaften, som jeg havde hældt op i en kasserolle - på pulverdåsen var angivet et blandingsforhold, der betød, at jeg skulle bruge 20 gram pulver til 2,5 dl saft.

Jeg lod saften stå i en 5-10 minutter, før jeg jeg tændte for komfuret og begyndte at røre rundt. Jeg startede med lidt forsigtig varmen, men det var egentlig ikke svært at styre og begge blandinger var klar i løbet af en 8-10 minutter. Og nej, jeg lavede dem ikke samtidigt, men fortløbende.

Jeg hældte den gelerede saft op i et par plastikdunder af forskellig størrelse - jeg ville gerne have større tykkelse på hindbærgeleen end på den af ananas.

Efter omkring 1 time i køleskabet var geleen klar til at blive skåret og standset ud og så gik jeg i gang med chokoladen. Jeg er ikke en ørn til at temperere chokolade, som det fremgår af nederste billede, men i teorien forgår det således.

Og resultatet? Blev rigtig udmærket - dog har de ikke lang holdbarhed. Geleen bløder igennem chokoladen allerede nu, dagen derpå. Men et fint lille projekt til en bid chokolade til kaffen.


2 kommentarer:

  1. Hej jeg har samme hang til de to nævnte chokolader - ikke mindst Mariza stængerne. Jeg har prøvet et par gange nu, men kan simpelthen ikke får den smeltede chokolade til at binde fast i min gele. Jeg troede at det måske var fordi geleen var for kold, men en gele i stuetemp hjalp ikke. Det hjalp heller ikke at rulle gelestykkerne i sukker inden jeg prøvede at vende i den smeltede chokolade. Hvad er det jeg gør galt? Pft. Henrik

    SvarSlet
  2. Hej Henrik,

    Som skrevet er jeg ikke en ørn til at temperere chokolade, gud ved om det er det, der har reddet mig? At jeg sådan langt hen af vejen bare smelter chokoladen over vandbad?

    Eneste anden forklaring jeg kan komme på har med kakaoprocenten i chokoladen at gøre. Hvilken procent bruger? Jeg køber altid chokolade med 70 procent kakaoindhold.

    SvarSlet