lørdag den 20. februar 2010
Nancy Reagans abebrød
Der har ikke duftet af kanelbagværk i det lille røde hus længe, så det trængte der pludselig til. Og så var det, at en fantastisk konstruktion jeg havde set hos Smitten Kitchen dukkede op på mit indre lækkersultskop.
Det må jeg lade Nancy Reagan, hun havde godt nok god smag i bagværk. Det lader nemlig til at hun ene kvinde gav abebrød en opblomstring i 80erne, da hun serverede den lækre spise for pressekorpset i Det Hvide Hus en jul.
Det var godt gjort. Der er faktisk tale om den bedste dekonstruktion af kanelsnegle jeg har smagt til dato.
Man kan selvfølgelig følge Smittens opskrift slavisk (når det kommer til gærdej, er amerikanske opskrifter altid lidt småneurotiske) eller også bare lave sig en god gærdej, som den man ellers ville lave til kanelsnegle eller bløde fødselsdagsboller.
Når dejen har hævet første gang, skærer man dejen i små bidder, så man kan rulle en 30-40 små kugler af den.
Smelt en 75-100 gram smør og miks en god kanelsukker - jeg brugte mest hvidt økosukker, lidt mørk moscavado og godt med kanel.
Dyp kuglerne i smør og vend dem i sukker og pak dem så sammen i en rand form. Lad abebrødet hæve en 20 minutter mens ovnen varmer op og så bag i cirka 30 minutter ved 180 grader varmluft.
Nu ved jeg godt, at jeg er lidt statisk i min kagedekoration, men det er nu Smitten, der foreslår en flødeosteglasur.
Så jeg rørte en halv bakke Philadelphia med flormelis og lidt vanilie.
Men krymlet, må jeg nok tage ansvar for selv ;)
Og så lærte Smitten mig et lille fif.
Mens jeg lavede dejen havde jeg lige ovnen i gang på en 75 grader. Så slukkede jeg den og brugte den lækre vame til første hævning.
Sådan en vinterdag kan det nemlig ellers kun blive til koldhævning i det lille røde hus og det var jeg da for kaffe og abebrødssulten til ;)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
det et fantastisk abebrød! og smitten er en total favorit, også på flickr!
SvarSletmen nøj, det er hårrejsende med både ounces
teaspoons
tablespoons
sticks
og
cups... møjet sammen i èt! :D
Kom det til at knase efter brødet var bagt? Ren nysgerrighed, tænkte, at det virker lidt som gammeldags kringle med dejlig knasende sukker.
SvarSlet@ Pedrsn - yeps, amerikanske mål skal man lige tygge på en ekstra gang, især når fedtstof måles i tablespoons, giver ikke megen mening med smør.
SvarSletDet knaser dejligt Zette og lige noget at lave med en lille prinsesse - processen med at dyppe i smør og kanelsukker er herlig snasket og lige noget for små fingre ;)
Lyder godt, må jeg forsøge. I dag har vi været i gennem brøddejsrøring, æltning og senere iputning af pølser, nu er der pølsehorn i ovnen, og blomsterformede boller af minikugler. Snart er det frokost tid!
SvarSletUuhhmmm... nu løber mine tænder i vand... ;-)
SvarSletDet lyder meget lækkert og jeg glæder mig helt vildt til at prøve opskriften; jeg kan nemlig ikke bage kanelsnegle. Jeg aner ikke hvad jeg gør galt, men i stedet for snegle bliver det altid til sådan nogle tørre og kedelige spiraler. Jeg kan bage alt andet, men åbenbart ikke kanelsnegle. Nu glæder jeg mig til at prøve abebrød! *S*
SvarSletHermed afprøvet med følgende diabetikermodifikationer:
SvarSletHalvdelen af melet erstattes af grahamsmel.
Halvdelen af puddersukkeret erstattes af sødemiddel.
Smørret erstattes af plantemargarine (Nutana).
Jeg brugte mørk muscovado og dobbelt mængde kanel - og i stedet for at glasere, blandede jeg resten af kanelsukkeret med resten af den smeltede margarine og hældte over inden hævningen. Glasuren sprang vi over.
Resultat: Det smagte FREMRAGENDE. Blodsukkeret steg kun fra 5,5 til 6,7 efter indtagelse af fire stykker (med kaffe) ... og takket være grahamsmelet mættede det faktisk også. Man behøver ikke gå sødemiddelamok som jeg gjorde, men grovmelet gav en ekstra nøddeagtig kant til smagen. Kan anbefales :o)