søndag den 22. april 2012

Abebrød nu med citron

Tung kanelsmag huer mig ikke altid. Lige så meget jeg kan savne smagen, lige så meget kan jeg få nok af den.

Sådan har jeg det i øjeblikket, derfor blev jeg glad, da jeg under noget surfing på amerikanske hjemmeside snublede over en udgave af Nancy Regans abebrød med citronsukker i stedet for kanelsukker.

Det skulle straks testes.

Jeg startede med en blød, sød gærdej - jeg har ikke nogen opskrift jeg varmer bare noget mælk, smelter noget smør og tager den derfra. Men hvis du har brug for en, så har Camilla Plum en fin opskrift på festboller. Jeg gætter på, at jeg mængdemæssigt lavede omtrent 273 af den mængde dej.

Mens dejen hævede rev jeg skallen af to usprøjtede citroner med et meget fint rivejern og miksede det gule guld i 250 gram sukker.

Da første hævning nærmede sig sin afslutning, smeltede jeg 100 gram smør og gik i gang med dejen, Den blev rullet ud til en lang pølse og skåret op i en masse små bidder, som jeg rullede til kugler. Hver kugle blev derefter dyppet i smeltet smør og rullet i citronsukkeret og derefter stablet i en smurt sandkageform.

Så hævede det hele lidt igen og så røg det i ovnen ved 180 grader varmlufts i 25 minutter. Man skal lige passe på, at sukkeret ikke brænder på overfladen - mit ene hjørne blev lige lovligt mørkt efter min smag.

Da brødet var kølet og kunne stilles på et fad, fik det en glasur af citronsaft, lidt smøreost og flormelis. Igen bare noget jeg miksede og man kan sagtens nøjes med en glasur kun af citron og flormelis, hvis man er bange for at det bliver for vammelt.

1 kommentar: