mandag den 27. juni 2011

Kartoffelæggekage og spidskål med bær


Når sommervarmen pludselig er her, så skal måltider være simple og hurtige synes jeg. Så dagens hovedmåltid - som jeg spiste efter en tidlig morgenvagt - blev en kartoffelæggekage, med en skive hjemmebagt brød og en simpel salat.

Tre kogte, nye kartofler i skiver blev stegt i god olie sammen med lidt god pølse, rød peber, et par champignon i skiver, nye løg, et hvidløg og tre trætte radiser.

Da alt havde fået lidt farve hældte jeg tre sammenpiskede æg tilsat lidt mælk, salt, peber, frisk koriander og en klat blød, fransk gedeost over.

Varmen blev dæmpet og 5-6 minutter senere kunne madam Svendsen vendes på et grydelåg.

Hvis man er fint på den, så kan man jo kalde det en frittata eller en tortilla i stedet for en kartoffelæggekage.

Salaten var strimlet spidskål med små jordbær, skovbær og et par hindbær - alt stænket med lidt olie, hvid balsamico, salt og peber.

Meget simpelt - og så er der kold æggekage til formiddagssnack på arbejdet i morgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Send en kommentar