torsdag den 10. marts 2011

Kødtræt


Jeg ville have forsvoret, at det kunne ske for en carnivor som mig, at jeg kunne bliver ligeglad med kød. Men sådan er det.

Oftere og oftere kigger jeg ned i supermarkedets køledisk og tænker, der er ikke et eneste af de stykker kød, jeg har lyst til at købe, tilberede eller spise.

Ikke for det, tanken om en bøf med fritter på Mash, kan skam stadig gøre mig lækkersulten, men kød af den kvalitet, skal jeg køre et stykke vej for at finde, og så er det lettere at tilnærme sig Michael Pollans kloge kostråd: Eat food. Not too much. Mostly plants.

Så aftenens måltid er en klassiker: Bønner og ris med en lille salat af tomat, feta og granatæblekerner.

En stængel bladselleri, en lille gulerod og en halv rød peber blev skåret i ikke voldsomt store tern. Et par forårsløg, et halvt, træt rødløg og et fed hvidløg blev hakket.

Løg og hvidløg blev stegt blødt og gennemsigtigt i lidt olie, derefter blev resten af grøntsagerne tilsat sammen med en teskefuld spidskommen, en teskefuld madras karry og en teskefuld cayennepeber foruden salt og sort peber.

Det får en velsignet krydderiduft til at brede sig i hjemmet og så var det bare at hælde en dåse sorte bønner i gryde, sammen med en halv dåse koldt vand.

20 minutters blupkog på lav varme senere er bønnerne klar. Dertil løse jasminris, lidt revet cheddar på ryggen af bønnerne og så salat til.

Simpelt og godt. Ja, der kunne være hakket oksekød i bønnerne, men hvorfor egentligt, når det slet intet tilføjer smagsbilledet.

3 kommentarer:

 1. Nu blir jeg sulten - jeg der også er kødspiser med stort K.
  I aften dog hjemmelavet stjerneskud med mørksejfileter, fuldkornstoast, feldsalat, rejer og rejesalat til at binde sammen med. Super nemt, super lækkert - i hvert fald når fiskeingredienser er fra den fantastiske lokale fiskedame, sundt og uden kød. God fredagsfisk og god fredag til dig.

  SvarSlet
 2. Blev vi ikke enige om, at blegselleri kun hørte hjemme i Bloody Mary(s) ;-)

  SvarSlet
 3. @ Zette - dit stjerneskud lyder godt. Ham der superkokken fra The Paul - Paul Cunningham - er også fan af den gamle klassiker.

  @ Ida - altså kun til at røre rundt med? Ved godt, at det er en grøntsag man enten er for eller imod - jeg er helt igennem for, men den kan sagtens udelades i de fleste retter - ja måske undtagen i BM ;)

  SvarSlet