onsdag den 16. februar 2011

Molekylær mixologi


Hjemme-mixologen følger sig måske nok opfindsom, når gin og tonicen er lavet med Hendrick's gin, Fever Tree tonic og agurk i stedet for citron - altså en GTA.

Men sådan tænker verdens mest nytænkende mixologer ikke. De udvikler derimod små blanke, blævrende agurkekugler til deres GT eller serverer deres drink i is i stedet for over is.

USAs bedste restaurant hedder Alinea og ligger i Chicago. Sidste år blev Alinea bedømt til at være verdens syvende bedste restaurant på den liste, hvor Noma lå i top.

Alinea drives af Grant Achatz, som fik sit første job som kok hos Thomas Keller på The French Laundry i Californien. Thomas Keller er USA's stjernekok over dem alle og driver Per Se i New York som indtog tiende pladsen på sidste års liste over de 50 bedste restauranter i verden.

Om kort tid åbner Grant Achatz en ny restaurant i Chicago, som kommer til at hedde Next, og som skifter koncept hver tredje måned. Og lige ved siden af åbner så - ikke en bar, men en drinksrestaurant, som jeg straks har sat på min liste over steder jeg gerne vil besøge: Aviary.

Aschtz og hans drink-kok Craig Schoettler er begyndt at udvikle drinkskonceptet - det vil sige Schoettler udvikler og Achatz, som er kendt for at gå op i de mindste detaljer, bedømmer dem så.

Denne fiksering på detaljer bemærkes, i nedenstående video, hvor Schoettler fortæller Achatz, at der er 96 agurkekugler i glasset.En anden drink der er under udvikling er Oldfashioned in the rock:Og Aviarys frosne drinks superafkøles:

4 kommentarer:

  1. gad bare så godt smage den der GTA, får godt nok min revet-pressede agurk til at blegne. Men drikkes kan den da - altså hvis man nu igen ikke var udgået for gin...

    SvarSlet
  2. Altså de der agurkekugler ser bare så vildt appetitlige ud på den ufo-agtige måde, så det ville også være den første drink jeg bestilte, bare til at varme op.

    Og så en frossen drink af en art. Hvornår tager vi afsted?

    SvarSlet