lørdag den 16. maj 2009

Thi søbemad jeg spiser gerne*


Når vejret slå om fra dur til mol og brændeovnen er en millimeter fra at blive genindviet, så skal der varm og duelig kost til.

Jeg kan rigtig godt lide suppe og den amerikanske New England clam chowder har været en favorit, siden jeg smagte den i Seattle (jeps, så langt fra New England man næsten kan komme) i 1977.

Heldigvis har den lokale Irma udsalg af kammuslinger, så det var ikke vanskeligt at sætte i værk.

En bagekartoffel blev snittet i små tern, et lille rødløg fik samme skæbne og fire skiver tynd, italiensk pancetta - altså bacon - blev også skåret i småstykker.

Baconen blev ristet, derefter fik løgene en omgang i fedtet.

I den endelige gryde lavede jeg en lille opbagning af to spiseskefulde smør og en spiseskefuld mel. Den blev rørt blank og smuk på en halv liter fiskebuillon og vædsken fra de optøede kammuslinger. Så tilsatte jeg 1,5 cl piskefløde, kartofler og løg og lod det småkoge i 13 minutter.

Derefter tilsmagte jeg med peber, chili, engelsk sovs og en anelse salt. Bacon og kammuslinger blev så kogt med i yderligere 7 minutter.

Så var det bare at hælde i skål, med et drys blomstrende purløg over og et par skiver friskbagt majsbrød til og nyde til varmen nåede helt ned i de kolde tæer.

Der er til en god frokost til en i portionen - og en lille kop til overs til nem aftensmad.

*en let omskrivning af digtet "Historien om den kræsne Mads" fra "Den Store Bastian."

4 kommentarer:

 1. Hygge i hytte, hvor ser det lækkert ud!

  SvarSlet
 2. Det lyder vanvittigt godt!!! Jeg elsker kammuslinger... men når jeg tænker over det, er der vist stort set ikke noget mad, jeg ikke elsker... desværre! Hvorfor er man ikke født bare lidt kræsen?

  Dine nye litterære indlægstitler er meget underholdende... bare fortsæt ;-)

  SvarSlet
 3. Kære Andrea, jeg vil bare fortælle dig, at Jens og jeg og Zette mødes til blogtræf 27/6 i Hillerød, hvis du skulle have lyst til at være med ...

  SvarSlet
 4. Det lyder søreme dejligt, men jeg kan bare ikke lige forlige mig med både gris og havsmag i samme mundfuld. Hvordan virker det??

  Rigtig god torsdag til dig :)

  SvarSlet