fredag den 14. marts 2008

Påskeglorie, cementeksperiment og nudelsalat


Min påskeforsendelse er trygt overladt til Påskeharen, som hurtig som en varm vind, vil bringe den til rette destination.

Derfor cirkler en tydelig glorie nu om mit hoved, som en lille satellit i kredsløb om jorden. Meget tilfredsstillende ;)

Og så må jeg sige, at jeg er en smule bekymret for mit rugbrød, lige nu ligner det, lugter det og har det konsistens som cement. I morgen skal der øl og mere skåret rug i og så skal det bages. Jeg tillader mig at være kun forbeholdent optimistisk.

Aftensmåltidet blev en asiatisk nudelsalat. En mellemting mellem dem man kan få på thailandske restauranter, hvor jeg faktisk ikke tror, der er nudler i, og så en Jamie Oliver opskrift.

Alfa og omega er dressingen: Olivenolie, sesamolie, limejuice, rørsukker, chili, fintrevet hvidløg og ingefær foruden et skud hakket frisk koriander.

Den skal være stærk, sød, sur og smage af lidt af det hele.

Deri vendes nykogte nudler, strimlet hvidkål, hakket forårsløg, strimler af rød peber, strimlet julesalat blandede blade af spinat og rødbede og mere frisk koriander.

Fordi jeg er sådan en proteinhund smed jeg også nogle stykker nystegt kalvekød i.

Kylling eller skaldyr ville være lige så godt - og rigtig godt er oksemørbrad stegt næsten sort udvendigt, men stadig råt indvendigt i meget tynde skiver.

En meget nem og velsmagende salat, som får mig til at føle meget sund både under og efter indtagelse og det er jo aldrig af vejen.

Dertil en flaske lagerøl fra Holmegaards Bryghus - venligst indkøbt af Sifka.

5 kommentarer:

  1. Det er lige før jeg kan tyde skæret helt her over!! :-D

    Det lyder rigtig lækkert -og sundt!
    Jeg får bare aldrig købt julesalat, spinat eller noget af det andet der er i.
    Men jeg skal vel bare springe ud i det og få det købt ind :-)

    Glæder mig til at høre hvordan dit rugbrød bliver :-)

    SvarSlet
  2. Åh, jubel!. Jeg har lige fået julesalat med i kassen. Håber øllet bekommer dig, og at du får en dejlig aften:)

    SvarSlet
  3. At lave sit eget rugbrød er da heltagtigt synes jeg!!! Al den tålmodighed ;-)

    Men med lidt pålæg er det uden tvivl skønt... som nudelsalaten - den lyder god!

    SvarSlet
  4. Det er nu meget sjovt med sådan et lille brødprojekt, og ja Nille, det hjalp med pålæg på.

    Nudelsalaten er et hit - og man kan også smide spirer og tynde strimler agurk i for afvekslingens skyld.

    SvarSlet
  5. ...og Påskeharen har jo bragt :-) Og det allerede i lørdags!

    1000, 1000 tak :-) De vanter er jo nærmest uundværlige i det her besynderlige "forårsvejr".

    SvarSlet