lørdag den 26. januar 2008

Mirakelsuppe


Aftenens måltid blev en suppe, som kan kurere enhver begyndende infektion og alt fra mismod til vinterdepression.

Den er inspireret af den vietnamesiske pho, men udgiver sig ikke for at være autentisk overhovedet.

Den kan lave med grøntsager køleskabet gemte. Dette er basis:

En brik nudler smides i 4 dl koldt vand i en kasserolle. Fintrevet ingefær, et revet fed hvidløg og hakket chili skal samme vej. Pres saften af en halv lime i kasserollen, tilsæt et bløb bouillon og nogle vred sort peber.

Grønsagerne kunne være tre champignons, en lille halv gulerod og et halvt rødløg i tynde skiver. I kasserollen med hele baduljen sammen med nogle grønne bønner i mindre stykker.

På ilden med gryden. Når suppen koger, så vent et par minutter til nudlerne kan trækkes fra hinanden, tilsæt derefter en lille håndfuld oksekød af god bøfkvalitet i meget tynde skiver og en lille håndfuld hakket koriander.

Låg på og tag gryden af varmen. Efter et øjeblik, når kødet lige akkurat har fået farve, serveres i en stor skål, så der kan slupres nudler og spises suppe til sveden springer og al dårligdom og bekymring er borte.

Kan også spises en lørdag aften, hvor vanterne er for interessante til at afbrydes for længere madlavning. Så forvandler den hede suppe med de stærke elementer stuen til en varm sommerdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar