onsdag den 7. november 2007

Surt brød


Fire lange arbejdsdage overstået - og så har jeg de seneste tre haft godt hjemmelavet rugbrød med til den værste gammelsult.

Jeg er dog langt fra udlært som rugbrødsbager - og stadig i syv sind om ikke jeg er for doven til så langvarige bageprocessor, som en tilbagevendende begivenhed.


Jeg købte en rugsurdej fra Aurion da jeg i fredags fartede rundt i omegnen om småshoppede. Men jeg indrømmer blankt, at jeg ikke satte mig voldsomt ind i, hvordan sådan en dej skal håndteres.

Jeg smed noget lunkent vand, noget godt øl (Jacobsen Golden Naked Christmas Ale), noget salt, nogle rugkerner, noget rugmel og surdejen i mit bagetrug. Konsistensen var som tyk grød. Det stod så i 18 timer før det fik noget mere rugmel, hævet en smule igen og blev bagt i halvanden time.

Brødet blev dog en anelse for surt til mig - jeg tog heldigvis dej fra, så jeg kan prøve igen. Nu efter opskrift ;)

3 kommentarer:

  1. Det lyder nu ellers godt med de ting, du kom i dejen. Jeg har aldrig forsøgt mig med at bage rugbrød selv, men får helt lyst, når du fortæller.

    SvarSlet
  2. Jeg har lyst til at prøve, men jeg ved ikke lige om den der langvarige bageproces.
    Men det ser nu ret lækkert ud!

    Rigtige gode fridage, for det må du da have nu :-)

    SvarSlet